Danas u Kruševcu TREĆI FESTIVAL MUZIKE ZA DECU

Treći Festival muzike za decu Rasinskog okruga biće održan danas na platou ispred Kulturnog centra Kruševac, sa početkom u 19 sati. U slučaju kiše alternativni prostor biće Kruševačko pozorište

Festival je u organizaciji Kulturnog centra Kruševac, a pod pokroviteljstvom grada Kruševca i Ministarstva Republike Srbije.

Ove godine Festival će biti revijalnog karaktera i Veliki doprinos Festivalu daje Dečiji hor KCK, koji je za tri godine od osnivanja sa horovođom i muzičkim pedagogom Violetom Jovanovski osvojio mnogo nagrada, od kojih je najznačajnija prvo mesto na republičkom takmičenju horova u Ruskom domu u Beogradu, 2019.godine. Festival raste uz podršku talentovane dece, roditelja, tekstopisaca, kompozitora i nastavnika muzike Rasinskog okruga.

Gosti na prošlogodišnjem Festivalu bili su predstavnici prestižnog muzičkog festivala Zlatna pahulja iz Crne Gore. O uspehu drugog Festivala muzike za decu svedoče naslovi u novinama Mala evrovizija u Kruševcu.

Revijalno veče fesrivala muzike za decu ove godine obogatiće učesnici Dečijeg hora KCK, koje će pratiti korepetitor Ivana Todosijević i dirigent Violeta Jovanovski, a svi prisutni družiće se muzičkim pedagogom i vokalnim solistom Mari Mari.

Izvor: Jefimija.tv

Foto: KCK