Dirljiv gest Trsteničanke: „Kolačić humanosti!“ za pomoć Ivanu

Jelena Stanojević iz Trstenika pokrenula je akciju „Kolačić humanosti“ koja za cilj ima prikupljanje sredstava za lečenje Ivana Vukčevića obolelog od karcinoma pankreasa. Prodaja „Kolačića humanosti“ zakazana je za sredu, 3 jul u 18:00 časova na gradskom trgu u Trsteniku.

Jelena kaže da bi najviše volela da ima toliko novca da pomogne svima kojima je pomoć potrebna, ali kako nije u mogućnosti da to uradi, donela je odluku da uloži ono što ima- svoj nesumnjivi talenat za izradu torti i kolača.

„Naša akcija „Kolačić humanosti“ je samo mali deo centralne akcije za pomoć Ivanu Vukčeviću. Ideja nam je da pozovemo građane da u sredu, 3 jula budu u centru Trstenika i da svi zajedno pomognemo u prikupljanju sredstava za Ivanovo lečenje. U ovu humanu akciju uključili su se i naši talentovani sugrađani, pa će osim štanda sa kolačićima, u centru grada u 18:00 časova biti izvedeni različiti performansi“, najavila je Stanojević.

Jeleni ovo nije prva akcija koju pokreće. Trsteničani je pamte po akcijama za pomoć mladom Milanu iz sela Sekurič, koji je ostao bez roditelja i u svom selu živi sam u trošnoj kući.


„Ono što imam za svoju decu, podelim sa drugima. U ovom trenutku pomoć je najpotrebnija Ivanu i volela bih da ovom akcijom uspemo da prikupimo dovoljno novca da bismo jednom rekli da je Ivanova bolest njegova prošlost“, kaže Jelena.

Akciju za pomoć Ivanu pokrenula je i organizacija Budi human, pa svi oni koji u sredu 3. jula ne budu u prilici da budu u Trsteniku pomoć će moći da upute i SMS porukom 668 na 3030.