JP „PUTEVI SRBIJE“ gradi bazu u Novom Selu

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ na teritoriji Opštine Vrnjačka Banja, u mestu Novo Selo, otpočelo je izgradnju putne baze.

U okviru baze koja se prostire na 30 ari biće izgrađeno nekoliko montažnih objekata: solana, prostor za mehanizaciju, kao i poslovni objekat za potrebe radnika koji su angažovani na poslovima održavanja putnih pravaca.

Predsednik opštine Vranjačka Banja, Boban Đurović, obišao je prostor u Novom Selu i tom prilikom izjavio da je Lokalna samouprava prihvatila da na određeni broj godina, izda prostor za izgradnju putne baze zato što je za opštinu bitno da, u svakom trenutku, ima radnu organizaciju koja će moći da reaguje na putevima prvog i drugog reda, a interventno i za potrebe lokalnih puteva na teritoriji opštine.

Istakao je posebnu važnost ove baze u zimskom periodu kada je neophodno očistiti sneg i stvoriti uslove za bezbedno odvijanje saobraćaja.

Po njegovim rečima, u zimskom periodu se dugo čekalo da radnici sa mehanizacijom dođu iz Kruševca kako bi očistili putne pravce koji su u njihovoj ingerenciji, kao i da je sada, upravo jednom ovakvom investicijom, omogućeno brzo reagovanje u trenucima kada je potrebno obezbediti prohodnost vitalnih puteva na teritoriji opštine Vrnjačka Banja.

Izvor: Opština Vrnjačka Banja

Foto: Centar Press