KAKO PAMETNO POTROŠITI 100 EVRA U TRSTENIKU

Nova najava da će mladi početkom juna dobiti 100 evra pomoći od države pokrenula je debatu u društvu. Pokušali smo da nađemo odgovor na pitanje kako je i da li je moguće pametno potrošiti 100 evra u Trsteniku. Ovo su neki predlozi.
100 evra pomoći mladima
Foto: Pixabay

Kupovina odeće, obuće i aksesoara, kao i različitih „gedžita“ najčešći su odgovori koje su mladi davali na pitanje kako ćete potrošiti 100 evra. Mladi su u nešto manjem procentu isticali i da će ovaj novac potrošiti na poklone za prijatelje ili roditelje ili pak u kafićima.

Tragom odgovora na pitanje kako „pametno“ potrošiti 100 evra u Trsteniku, pretpostavili smo da je „pametna potrošnja“ zapravo investicija u znanje, zdrav život i zdravu zabavu.

Na preporuku čitalaca, taj put i ta pretpostavka nas je prvo odvela do Narodnog univerziteta gde smo dobili prvi predlog.

Kursevi stranih jezika na Narodnom univerzitetu u Trsteniku koštaju oko 12.000 dinara. Za taj novac možete savladati osnove engleskog, nemačkog, ali i ruskog jezika.

Nadalje smo pretraživali kurseve čija se cena uklapa u navedeni iznos i od vas ne zahteva da napuštate Trstenik. Tako smo došli do informacije da kurs WordPress-a koji se koristi za izradu sajtova, košta između 100 i 150 evra, pa je ulaganje u kurs ovakvog tipa još jedan naš predlog za pametno trošenje.

Saznali smo i da je prosečna cena mesečne članarine u fitnes centrima i teretanama u Trsteniku oko 20 evra, pa bi iznos od 100 evra pokrio oko pet meseci vežbanja, što je još jedan predlog.

Iznos od 100 evra, kažu prodavci, dovoljan je za opremu za pecanje za početnike, pa je možda i to način da se odmaknemo od telefona i posvetimo zdravijem stilu života.

Za one koji se ipak ne bi odrekli zabave tu je trstenički, podsetili su nas čitaoci, bioskop u kome je prosečna cena ulaznice za filmove 300 dinara. Za 100 evra, dakle, možete pogledati preko trideset filmova u toku godine i to je još jedan od načina na koje biste mogli da potrošite taj novac.

Za one koji smatraju da im 100 evra nije potrebno, naš predlog je da sa svakako prijavite za ovaj vid pomoći kada za to dođe vreme i da taj novac preusmerite u humantirane svrhe.

Podsećamo, kako su naveli iz Ministarstva finansija prijava za dodatanu novčanu počeće 16. i trajati do 31. maja 2022.