Milenko Sebić osvajač je srebra na svetskom kupu u Kini, a ovo je tajna njegovog uspeha

Osvojivši srebrnu medalju u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava (3 puta 40 metaka Milenko Sebić je na sjajan način otvorio učešće srpskih strelaca na finalnom turniru Svetskog kupa u Kini. Sebić je pogodio 461,5 krugova i još jednom obradovao Srbiju medaljom.

Prema rečima Dragana Donjevića, šefa stručnog štaba i selektora za pušku Sebić je, uprkos nepovoljnim uslovima, u finalu vodio od prvog metka.

–Finale je održano u prepunoj hali, pred velikim brojem kineskih navijača, koji su bodrili dvojicu svojih takmičara. Milenko je odlično od prvog metka vodio. Čelnu poziciju je držao kroz ceo klečeći i ležeći stav, a kad je počeo stojeći stav popustila mu je koncentracija. Ipak, uspeo je da osvoji medalju – rekao je Donević.

Donević je čestitao Milenku, ali i njegovoj supruzi i treneru Alini Andrejevoj Sebić, koja je deo tajne njegovog uspeha.

Alina nekada  Andrejev Ivačev, a danas Andrejev Sebić, je ruska reprezentativka rođena 1991. godine. Sebić i Alina upoznali su se na turniru u Dortmundu 2013. godine, a već 2014. venčali su se u Trsteniku, Sebićevom rodnom gradu.

Neobični mladenci koje su svoje venčanje obavili u trenerkama reprezentacije Srbije  i  Rusije i danas prepričavaju kako je do toga došlo.

“Sve smo dogovorili oko svadbe i angažovali sudskog tumača, sve po propisima, jer je Alina stranac. Dan uoči svadbe pozvali smo da potvrdimo dogovor i samo što se nisam onesvestio: sudskom tumaču su iskrsle neodložne obaveze u nedelju i neće moći da dođe u opštinu! Nije nam bilo prijatno, odjednom je sve što smo lepo isplanirali, palo u vodu. Počela je potera za drugim sudskim tumačem po Kraljevu, Kruševcu, Trsteniku.. ali uzalud..”, rekao je Milenko za portal Sportska centrala.

Sudski tumač je na kraju doneo odluku da se u pojavi dan pre zakazanog venčanja, a Milenko i Alina da se na svom venčanju pojave u trenerkama reprezentacija svojih država. Kum Mlenka Sebića bio je hrvatski strelac Bojan Ðurković, a Alinin kum  Sebićev brat od teke.

Venčanje u crkvi obavljeno je u nedelju, kada se mlada pojavila u venčanici, a mladoženja u odelu. Alina je uzela prezime Sebić, a od tog dana do danas Alina i Milenko Sebić ređaju sportske i životne uspehe.

Alina je danas trener Milenka Sebića i sigurno je da će se Srbija i u budućnosti radovati njihovim uspesima.