Ministarstvo finansija objavilo kada tačno 100 evra leže na račun građana

Ministarstvo finansija na svom zvaničnom Instagram nalogu objavilo je da prijava za podršku u iznosu od 100 evra počinje od 15 maja.

Uslov da građani steknu pravo na uplatu od oko 11.800 dinara biće da se prijave. Prijava će moći da se izvrši online preko portala Uprave za trezor, a druga mogućnost je telefonom na brojeve koji će biti objavljeni oko 15. maja.

Prijave će biti moguće izvršiti do 5. juna, a isplata će početi 1. juna.

Treba li uzeti 100 evra?

U javnosti se, kod onih kojima ovaj novac nije neophodan, pojavila dilema da li se prijaviti za ovu meru ili ne. Prema prvim najavama predstavnici države objavili su da se radi o ekonomskoj meri, koja se primenjuje u svetu i koja će podići potrošnju i time pomoći privredi i državi. Ukoliko građani ne bi preuzeli svoj novac, ekonomska mera logično ne bi imala efekta i time bi se nanela šteta državi.

Sa druge strane, ako se držite drugog objašnjenja nadležnih u kome se navodi da je ovo neki vid pomoći pojedincima onda bi oni koji se odreknu novca pomogli državi.

Koje ćete od dva objašnjenja nadležnih prihvatiti, na vama je.

Jedno je jasno – penzioneri neće imati izbor, jer će im novac svakako biti uplaćen na račune na koje dobijaju i penziju.

Foto: Kamatica