„ Moje pravo na čistiji vazduh“- Kraljevački razvojni centar organizuje jasvno slušanje o kvalitetu vazduha u Kraljevu

Udruženje građana Kraljevački razvojni centar koje, uz pomoć Beogradske otvorene škole, sprovodi projekat „ Moje pravo na čistiji vazduh“ , u sredu 8.novembra 2021. u hotelu „Turist“ sa početkom u 17.00 časova organizuje javno slušanje.

„Javno slušanje organizujemo cilju definisanja zajedničkog pristupa u kreiranju neophodnih promena javnih politika grada u oblasti kvaliteta vazduha i formulisanja Zahteva za planiranje određenih pozicija u predlogu budžeta grada Kraljeva za 2022.godinu kojim bi se omogućile takve promene javnih politika“, navode iz Kraljevačkog razvojnog centra.

Na Javnom slušanju, građani će biti upoznati sa predlozima Zahteva za planiranje pozicija u okviru predloga budžeta grada Kraljeva za 2022.godinu kojim bi se omogućile neophodne promene javnih politika u oblasti kvaliteta vazduha, a koji su jedan od ishoda nedavno održane radionice na temu „Trenutno stanje i put za poboljšanje kvaliteta vazduha u gradu Kraljevu“.

Predlog Zahteva se zasniva na Zaključcima usvojenim na nedavno održanoj dvodnevnoj radionici.

Prisutni će, na Javnom slušanju,biti upoznati sa trenutnim monitoringom i kvalitetom vazduha u gradu Kraljevu, merama i projektima koje grad Kraljevo sprovodi o oblasti smanjenja zagađenja vazduha i ulozi medija i civilnog sektora u poboljšanju javnih politika u oblasti kvaliteta vazduha.

Javno slušanje je, kako navode iz Kraljevačkog razvojnog centra, i prilika da da građanu prokomentarišu saopštene podatke i daju svoje predloge za zajedničko delovanje čiji će ishod biti unapređen kvalitet vazduha u Kraljevu tokom grejne sezone.

Javno slušanje će biti organizovano,za maksimum 30 učesnika uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mera