NAJEMOTIVNIJA PRIČA IZ TRSTENIKA: JEDNA ŽENA I TRI DEVOJČICE RUŠE GRANICE HUMANOSTI

Sofiji Ilić predivnoj šestogodišnjoj devojčici iz Trstenika potrebna je pomoć za njeno dalje lečenje. Organizacija „Budi human“ otvorila je specijalizovani broj za pomoć lečenju, a u Trsteniku je, zahvaljujući Jeleni Stanojević organizovana i akcije „Kolačić humanosti“ na kome su nam tri devojčice ugrejale srce i poslale važnu poruku.
Foto: Jelena Stanojević

Akcija „Kolačić humanosti, za Sofijin život“ organizovana je na trsteničkoj pijaci gde su građani imali mogućnost da kupe različite proizvode, a sav prihod od prodaje odlazi za Sofijino lečenje.

„Naše malo je samo kap naspram novca od kog zavisi jedan pupoljk života koji tek treba da procveta i živi“, rekla je organizatorka Jelena Stojanović u najavi akcije „Kolačić humanosti“ na kojoj su se pojavile i tri devojčice iz Trstenika koje su svima nama održale lekciju humanosti

Naime, ove tri devojčice prethodnih dana su prodavale narukvice koje su same pravile, a novac koji su prikupile, do dinara, su ubacile u kutiju za pomoć koja se nalazila ispred njihovih drugara koji su svojom muzikom pokušali da privuku ljude da podrže akciju pomoći za Sofiju.

Maleni Trsteničeni pokazali su tokom akcije priklupljanja pomoći za Sofiju da su više nego položili životni test humanosti, da kada nemamo novca za pomoć drugima, možemo da ponudimo svoj talenat ili nešto za šta i nismo znali da ima vrednost, jer u Trseniku postoji Jelena Stanojević koja u tome meože da nam pomogne.

Prikupljanje pomoći za Sofijin život se nastavlja. Pored akcije „Kolačić humanosti“ organizovan je i niz drugih akcija poput humanitarnih koncerata i drugih aktivnosti, a svaki od njih pruža nam mogućnost da pomognemo da Sofija odraste i nastavi svoje detinjsvo sa svojim sjajnim drugarima koji su položili test humanosti. Vreme je da ga položimo i mi.

Pomoć Sofiji putem organizacije „Budi human“

Sofijino lečenje možete pomoći slanjem SMS poruke na broj 3030 u kojoj ćete upisati 1345.

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001468175-03

Uplatom na devizni račun:160-6000001468187-64

IBAN:RS35160600000146818764 SWIFT/BIC:DBDBRSBG

Više detalja na sajtu BUDI HUMAN

ZA SOFIJIN ŽIVOT
Foto: Budi human
O Sofiji Ilić

Sofija Ilić je dete iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće, rođena deset dana posle predviđenog termina. U trećoj godini je počela da se žali da je boli glava, a nakon urađenih specijalističkih pregleda i analiza ustanovljeno je da ima tumor na mozgu sa dijagnozom Gliobastoma WHO gradus IV.

Do sada je imala 2 operacije, lečenje je sprovedeno na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, a posle dve godine kontrolni MR pregledi endokranijuma pokazali su postojanje suspektne progresije prethodno praćenog tumora zbog čega ponovo mora na operaciju. 

Posle treće operacije  roditelji planiraju nastavak lečenja u inostranstvu i genetske analize tumora na Klinici u Bostonu, za šta im je potrebna finansijska pomoć i podrška.

Sredstva su potrebna za nastavak lečenja u inostranstvu, genetske analize, banjsku rehabilitaciju, detaljne oftalmološke preglede zbog problema koje kao posledicu bolesti ima sa vidom, lečenje matičnim ćelijama kao i za putne troškove i smeštaj.

Pomozimo Sofiji da povrati radost u svoj život i bezbrižno detinjstvo koje je imala pre bolesti!