Nauči da pružiš pomoć: Crveni krst Beograd unapredio aplikaciju Prva pomoć

Crveni krst Beograd predstavio je modifikovanu aplikaciju prve pomoći za Android i iPhone telefone i tablete.

Kako navode iz beogradskog Crvenog krsta, svesni činjenice da se ljudski život može spasiti brzom i pravovremenom reakcijom, oni nastavljaju da rade na edukaciji građana.

„Cilj je da u narednom periodu nastavimo sa kontinuiranom obukom građana, a koja podrazumeva savladavanje osnovnih mera oživljavanja i pružanja prve pomoći koju građani mogu naučiti u nekoj od naših organizacija. Naš cilj je da građani pored sticanja samopouzdanja, razviju i percepciju o merama koje moraju preduzeti pre samog pristupanja kritičnoj situaciji u kojoj od njihove reakcije zavisi nečiji život“, navode iz Crvenog krasta Beograd

Foto: Crveni krst Beograd

Savremen pristup informacionim tehnologijama Crveni krst Beograd je prepoznao još 2013. godine, kada je javnosti predstavljena prva verzija aplikacije za Android uređaje koja je bila  dostupna i preuzeta na više od sedamdeset hiljada mobilnih telefona i tablet u Srbiji.

Danas Crveni krst Beograd predstavlja novu osveženu aplikaciju, koja je u novoj verziji dostupna kako za korisnike telefona koji koriste Android platformu, tako i za korisnike iPhone-a.

„Sa velikim zadovoljstvom možemo reći da ova besplatna aplikacija „Prva pomoć“ koju je razvio Crveni krst Beograd, predstavlja proizvod želje volontera i profesionalaca Crvenog krsta da prvu pomoć učine dostupnom svima i na svakom mestu“, navodi se u saopštenju.

Aplikacija „Prva pomoć“ Vas u nekoliko klikova vodi kroz hitna stanja, kada su neophodne hitne, neodložne mere prve pomoći. Takođe, veliki broj povreda i naglo nastalih stanja i oboljenja opisano je kroz razne segmente aplikacije. Kratke i jasne instrukcije o merama prve pomoći, kao i česta pitanja i odgovori, omogućavaju korisniku da stekne osnovna znanja iz oblasti pružanja prve pomoći.

Foto: Crveni krst Beograd

„Nesreće su deo naše svakodnevnice, a biti pripremljen je od suštinskog značaja. Mere zaštite, prevencije, smanjenja rizika i ublažavanja posledica kod najčešćih elementarnih nepogoda su takođe deo ove aplikacije. Za one koji žele da znaju više, aplikacija sadrži osnovne informacije o organizaciji Crvenog krsta, vrstama obuke, aktivnostima koje Crveni krst realizuje u Beogradu iz oblasti prve pomoći, kao i kontakt svih organizacija Crvenog krsta u Beogradu“, dodaje se u saopštenju.

APLIKACIJU CRVENOG KRSTA MOŽETE PREUZETI OVDE