NEMOJTE REĆI DECI: PLAĆAĆE NAS DA IGRAMO IGRICE

Suosnivač Reddit-a je predvideo da će 90 odsto tržišta  igara u narednih pet godina funkcionisati po principu „Igraj da bi zaradio“, što znači da će nam plaćati da igramo igrice.

Aleksis Ohanian je rekao da će novi model – koji koristi blokčejn tehnologiju za izdavanje kripto žetona u igri koji se mogu zameniti za stvarnu valutu – omogućiti ljudima da zarade značajne količine novca samo igrajući video igrice.

„Više od 90 odsto ljudi neće igrati video igricu osim ako se ne vrednuju na pravi način za to vreme“, rekao je Ohanian za podkast Where it Happens, prenosi Independent.

Axle Infinity već plaća svoje igrače

Postoji veliki broj oblika koje ovaj način plaćanja da igrate igrice može da ima. Možete, na primer, biti plaćeni da ukrasite svoj lik ili avatar.

Nagrade u igri takođe mogu omogućiti igračima da osvoje vredne NFT tokene u zamenu za završetak zadatka.

U ranim verzijama ovog modela igara, kao što je igra u stilu Pokemona, Axle Infinity, igrači su zarađivali do 500 dolara mesečno od nagrada u igri.

„Sve u svemu, metaverzum ima potencijal da izgradi nove virtuelne svetske ekonomije i pruži mnoštvo ekonomskih prilika za igrače, investitore, kreatore i još mnogo toga“, poručuje Ohanian