Opasnost na pružnim prelazima: „Infrastruktura železnice Srbije“- obećali, pa slagali

Na naš portal putem odeljka „Dojavi vest“, nedavno su se javili građani sa fotografijama i informacijom da su pružni prelazi u opštini Trstenik zarasli u korov, što smanjuje vidljivost i ugrožava bezbednost učesnika u saobraćaju. Obratili su se i sa molbom da saznamo u čijoj nadležnosti je uklanjanje rastinja.

Kako je uklanjanje rastinja u nadležnosti „Infrastrukture železnice Srbije“, redakcija našeg portala se njima obratila i prosledila pitanja i molbe građana, o čemu smo već pisali. Da se podsetimo, iz „Infrastrukture železnice Srbije“ dobili smo odgovor da je u toku je uklanjanje rastinja na putnim prelazima širom Srbije, a posebno nakon što je usled velikih kiša došlo do bujanja vegetacije na tim mestima. Takodje, saopšteno nam je da je uklanjanje rastinja na pružnim prelazima na teritoriji Trstenik predviđeno za „sledeću nedelju“.

Od odgovora i te „sledeće nedelje“ prošlo je gotovo tri nedelje. Izašli smo na lice mesta i zatekli prizor preslikan sa fotografije našeg sugrađanina koja nam je pristigla pre dvadesetak dana (što možete videti iz priloženog). Od obećanja iz službe „Infrastrukture železnice Srbije“ izgleda da nam je samo ostalo „obećanje ludom radovanje“.