Počinje rad ugostiteljskih objekata: U restorane i kafiće sa maskama na distanci od dva metra

Odlikom Vlade Republike Srbije, u skladu sa relaksiranjem mera donetim zbog korona virusa, život se polako vraća u normalu a sa radom počinju i ugostiteljski objekti.

Boravak u ugostiteljskim objektima od danas je moguć, ali uz striktno poštovanje pravila koje su propisane uz konsultaciju sa stručnim licima.

Svi vlasnici restorana i kafića moraće da obezbede rad tako da distanca između gostiju koji sede za istim ili susednim stolovima ne sme biti manja od dva metra, sem u slučaju ako su obezbeđene fizičke barijere od pleksiglasa ili sličnog čvrstog materijala.

Za ulazak u restorane i kafiće uslov je da gost nosi masku, a za one koji poslužuju goste preporučeno je i nošenje vizira.

Na ulasku u ugostiteljske objekte moraju biti postavljene dezobarijere, a gosti su prilikom ulaska u objekat u obavezi da izvrše dezinfekciju ruku.

Nove mere utiču i na plaćanje usluge . Preporuka je da se naplata vrši karticama , a nakon bilo kakvog dodira novca obavezna je dezinfekcija ruku.

Prema najavama nadležnih organa propisane mare biće strogo kontrolisane, a njihovo kršenje strogo kažnjavano.

Rad ugostiteljskih objekata ograničen je i početkom policijskog časa, pa će većina objekata do promene ove odluke raditi do 17 časova.

Foto: PYMNTS.com