PONOS GRADA: MILENKO SEBIĆ SPREMAN ZA OLIMPIJSKE IGRE

Za učešće na streljačkom turniru na Olimpijskim igrama u Tokiju prijavljeno je 356 strelaca iz tačno 100 zemalja, saopštila je Svetska streljačka federacija.

Među 365 strelaca je i Milenko Sebić (vazdušna i MK puška trostav) koji na put za Tokio kreće sa još jednim zlatom oko vrata i oborenim državnim rekordom.

Milenko Sebić i Duško Petrov junaci su drugog dana finala Kupa Streljačkog saveza Srbije malokalibarskim oružjem, koje je danas završeno u Novom Sadu.

Sebić je u okviru Kupa Streljačkog saveza Srbije malokalibarskim oružjem ostvario odlične rezultate u trostavu i oborio državni rekord.

Milenko je u kvalifikacijama trostava pogodio vrlo vrednih 1.180 krugova. U finalu je dominirao i zlato osvojio sa 463,2 kruga, čime je za četiri deseta dela kruga nadmašio vlastiti državni rekord finala, saopštio je Streljački savez Srbije.

Srbiju će na OI predstavljati sedmoro reprezentativaca: Damir Mikec (vazdušni pištolj), Zorana Arunović, Jasmina Milovanović (obe vazdušni i MK sport pištolj), Andrea Arsović, Sanja Vukašinović (obe vazdušna i MK puška trostav), Milenko Sebić i Milutin Stefanović (obojica vazdušna i MK puška trostav).

Milenko Sebić

Naša zemlja će na OI imati tri mešovita para – jedan vazdušnim pištoljem (Zorana Arunović/Damir Mikec) i dva vazdušnom puškom (Andrea Arsović/Milutin Stefanović i Sanja Vukašinović/Milenko Sebić).

S obzirom da ima dosta strelaca koji se takmiče u dve discipline, broj nastupa je veći od broja pojedinaca koji stižu na Igre.

Po broju olimpijskih kvota Srbija je u samom vrhu, a kada je reč o evropskim zemljama, samo pet država ima više kvalifikovanih sportista od Srbije, prenosi Tanjug.

Streljački turnir počinje 24. jula, a prvog dana Srbiju će predstavljati Andrea Arsović, Sanja Vukašinović i Damir Mikec.

Drugog dana takmičiće se Zorana Arunović, Jasmina Milovanović, Milutin Stefanović i Milenko Sebić.

U ponedeljak, 26. jula niko od srpskih strelaca ne izlazi za vatrenu liniju, a 27. jul je rezervisan za takmičenja mešovitih parova pištoljem (Arunović/Mikec) i puškom (Arsović/Stefanović i Vukašinović/Sebić).

Sreda, 28. jul za srpske strelce je slobodan dan, što se tiče takmičenja, a dan kasnije Zorana Arunović i Jasmina Milovanović će učestvovati u prvoj polovini kvalifikacija MK sport pištoljem (precizna paljba).

Druga polovina (brza paljba) i finale su dan kasnije.

U subotu 31. jula, Arsovićeva i Vukašinovićeva će se takmičiti u gađanju MK puškom iz trostava, a poslednjeg dana streljačkog turnira, 2.avgusta, Sebić i Stefanović će nadmetati u trostavu.