PONOS GRADA: MILENKO SEBIĆ STIŽE U TRSTENIK

Milenko Sebić
Milenko Sebić u finalu Olimpijskih igara

Svečani doček Milenka Sebića, osvajača bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, biće organizovan večeras ispred zgrade opštine Trstenik. Doček je zakazan za 20:00 časova, a nakon toga Sebić će, u okviru manifestacije Dani na Moravi, primiti nagradu „Najmoravac“.

Milenko Sebić je osvojio bronzanu medalju u disciplini malokalibarska puška trostav, sa pogođena 448,2 kruga. Na put u Tokio krenuo je sa oborenim državnim rekordom.

Milenko je u kvalifikacijama trostava pogodio vrlo vrednih 1.180 krugova. U finalu je dominirao i zlato osvojio sa 463,2 kruga, čime je za četiri deseta dela kruga nadmašio vlastiti državni rekord finala.

Trener Sebića je ujedno i njegova supruga Alina Sebić.

Počeo je svoju karijeru u SK “Trstenik 1893”, a sa manje od 14 godina prelazi u beogradski “Milicionar”. Nastupao je i za CK “Srvena zvezda”, trenutno je član SK “Novi Sad 1790”. Dugogodišnji je uspešni reprezentativac u streljaštvu.

Milenko Sebić svoju karijeru u SK “Trstenik 1893”, a sa manje od 14 godina prelazi u beogradski “Milicionar”. Nastupao je i za CK “Srvena zvezda”, trenutno je član SK “Novi Sad 1790”. Dugogodišnji je uspešni reprezentativac u streljaštvu, bio je sportista godine Trstenika 2015. i jedini je osvajač Olimpijske medalje u istoriji grada.

Foto: Alina Sebić