PONOS GRADA, NEMANJA LJUBISAVLJEVIĆ ZA CENTAR PRESS: MIR U TRSTENUKU NIŠTA NE MOŽE DA ZAMENI

Trsteničanin i igrač litvanskog Žalgirisa Nemanja Ljubisavljević za Centar Press govori o svom rodnom gradu, planovima i idolima
NEMANJA LJUBISAVLJEVIC
Foto: Privatna arhiva

Od Vladimira Jugovića, preko Marka Baše do Milenka Sebića, Trstenik je uvek imao sportiste zbog kojih možete da se osećate ponosno što živite u ovom gradu. I činilo se da se nešto promenilo, da mlađe generacije nisu spremne na posvećenost i odricanje. Baš tada je Nemanja Ljubisavljević pokazao da posle četiri operacije možete da učinite ovaj grad i ovu zemlju ponosnom.

Nemanja je izdvojio vreme za Centar Press i svojim odgovorima na naša pitanja dokazao da se svoj grad ne zaboravlja, koliko god da si uspeo i koliko god da si daleko. Pitali smo ga o klubovima u kojima je igrao, planovima, ali i porukama koje bi poslao mladima u gradu.

Kakva je razlika igrati u Srbiji, Hrvatskoj i Litvaniji?

Razlike sigurno postoje.Gledajući lige, litvanska liga je slabija u odnosu na srpsku ili hrvatsku. Ali ja igram u boljem klubu nego što je ti bio slučaj dok sam bio u Hrvatskoj i Srbiji. Razlog zašto je to tako je zbog toga što Žalgiris igra Evropske utakmice svake godine i to je jedna velika prednost za mene.

Ima li nečega što si video u gradovima u kojima sada živiš a da bi preneo u Trstenik?

Veći gradovi sigurno pružaju više mogućnosti za život i samim tim lakše je i sve je dostupno i nalazi se na dlanu. Kao svaki veliki grad koji ima svoje prednosti ima i mane, kao i naš Trstenik. Mir koji imamo u Trsteniku ništa ne može da zameni.

Kakvi su tvoji dalji planovi?

Težim da odem na bolji nivo i da napredujem. Zato svi radimo i treniramo. To su moji planovi. Ali možda je najbolji odgovor je da budem zdrav,kada sam zdrav onda mogu da planiram i maštam.

Koji si tvoji idoli, a kome si najviše zahvalan za karijeru koju danas imaš ?

Nemam iskreno idole. A najviše sam zahvalan svojim roditeljima.

Ti si dokaz da je moguće, koju poruku bi poslao klincima koji sada igraju fudbal.

Slažem se u potpunosti da sam ja dokaz da je moguće. Dao sam sve od sebe, ustajao sam kad sam padao i bio sam uporniji nego drugi. Trenirajte što više, ne odustajte na prve prepreke i verujte u sebe.