Vrtići ponovo ponovo otvorili vrata za mališane, čeka se odluka o načinu plaćanja usluga

Predškolska ustanova „Biseri“ Trstenik ponovo je, pod posebnim merama, otvorila svoja vrata za decu čiji roditelji imaju potvrdu poslodavca o radnom angažmanu.

Prema informacijama iz PU „Biseri“ Trstenik danas u ovoj ustanovi boravi ukupno 46 dece. Tokom trajanja vanrednog stanja roditelji usluge vrtića nisu plaćali, a odluku na koji način će se plaćati usluge boravka još uvek se čeka. Iz PU „Biseri“ poručuju da će roditelji će o tome biti uskoro obavešteni.

Slična situacija je i Predškolskoj ustanovi „Olga Jovičić Rita“ u Kraljevu gde se i dalje čeka odluka o načinu plaćanja usluga. Broj dece koja su danas krenula u vrtić u Kraljevu iznosi 147.

Polazak u vrtić potrebno je najaviti dva dana ranije.

Neophodno je da roditelji imaju potvrdu, izdatu od strane poslodavca, koja dokazuje da roditelji obavljaju poslove u sedištu ili drugim poslovnim organizacionim jedinicama poslodavca, kao i  kontakt poslodavca.

Roditelji moraju da poseduju i potvrdu pedijatra da je dete zdravo i da je uredno i na vreme vakcinisano. Uz ove, za polazak u deteta u vrtić neophodno je ispuniti i druge uslove.

Tokom trajanja vanrednog stanja PU „Biseri“ Trstenik napravio je online izložbu radova dece na temu COVID19 koju možete pogledati na sajtu ove ustanove

Zaposleni u PU „Biseri“ od svojih zarada izdvojili 1% i donirali Crvenom Krstu Trstenik.