Saznajte sve o EU podršci za mala i srednja preduzeća

EU info kutak Niš i ove jeseni nastavlja sa edukativnim i praktičnim radionicama u okviru serijala „Pitaj me bilo šta o EU podršci“, kako bi svi budući korisnici EU sredstava iz prve ruke saznali šta im je sve potrebno za dobru aplikaciju i implementaciju projekta ali i kako bi spremnije dočekali otvaranje narednih poziva.

Nova Zoom edukacija pod nazivom  „Pitaj me bilo šta o EU podršci“ za mala i srednja preduzeća zakazana je za  17. novembar u 12h kada će biti predstavljene mogućnosti koje nudi Evropska investiciona banka (EIB).


Malim i srednjim preduzećima u Srbiji dostupna su sredstva i kreditne linije Evropske investicione banke koja se mogu upotrebiti za razvoj poslovanja, otvaranje novih radnih mesta, digitalizaciju i oporavak od pandemije Covida-19.


Na radionici će, kako su najavili organizatori, dosadašnji korisnika kredita EIB, podeliti svoja iskustva o veštinama koje su vam neophodne da dobijete podršku, sa posebnim fokusom na pitanja:
– Kako razviti dobru ideju?
– Kako doći do neophodnih sredstava?
– Koji su najveći izazovi u implementaciji?
– Kako izgleda proces izveštavanja?

O svojim iskustvima iz programa pričaće Mitar Obradović, direktor i vlasnik kompanije Nelly doo Loznica.


Više o radu Evropske investicione banke preneće nam Alessandro Bragonzi, šef regionalne kancelarije EIB za Zapadni Balkan.


Na pitanja o programu iz perspektive komercijalnih banaka, odgovaraće Aleksandar Kovačević, menadžer za upravljanje proizvodima i implementaciju, sektor za MSP u Banka Intesa.


Za projavu na radionicu neophodno je da se registrujete put  Zoom platforme i ovog linka.


Finansiranje privatnog sektora jedan je od prioritetnih ciljeva EIB-a. Samo tokom protekle decenije, Evropska investiciona banka uložila je oko 3,5 milijardi evra u mala i srednja preduzeća na Zapadnom Balkanu. To čini banku Evropske unije jednom od vodećih međunarodnih zajmodavaca malim i srednjim preduzećima u regionu. Svojim finansiranjem EIB pomaže malim i srednjim preduzećima da realizuju svoje investicione i proizvodne planove, uspostave i prošire kanale distribucije, sprovedu istraživačko-razvojne i inovacione aktivnosti.

Foto: EU POINT NIŠ