Sutra svi u halu sportova Trstenik: FK Partizan poziva na meč podrške Dači

Veterani FK Partizan i FK Trstenik odigraće sutra, 11. januara, od 18.00 časova u Hali sportova Trstenik humanitarni meč za malog Daču.

Sav prihod ići će za lečenje malog Damjana Pavlovića iz Trstenika

Sportski centar Trstenik i Klub malog fudbala Čaršija Trstenik, kao organizatori meča, pozvali su sve građane Trstenika i šire da podrže Dačinoj borbi za život.

Damjan je rođen 11.05.2009. godine kao zdravo dete. Razvijao se normalno, napredovao kao sva zdrava deca tog uzrasta. Bavio se sportom, redovan je član kulturno umetničkog društva.

Prvi simptomi bolesti su se javili 2014. godine. Damjanu je specijalističkim pregledom dijagnostikovan zloćudni tumor moždanog stabla. Hitno je operisan u Kliničkom centru Srbije u Beogradu.Operativni zahvat je uspešno završen. Damjan se vratio svojim svakodnevnim obavezama.

Nažalost, 2019. godine dolazi do ponovnih simptoma bolesti gde je pregledom magnetnom rezonancom ustanovljen recidiv bolesti. Ponovo je operisan. Nakon rehabilitacije Damjan se ponovo vratio svakodnevnim aktivnostima i školi.

U avgustu 2021. godine nakon pada sa bicikla, Damjan se nekoliko dana posle žalio na utrnulost desne strane tela. Na lekarskom pregledu je uočen facijalis. Usledila je detaljna dijagnostika gde su uočene promene koje su praćene od strane lekara.

Na kontrolnom pregledu u oktobru uočene su značajne promene usled čega je Damjan ponovo hitno operisan. Ustanovljeno je da je bolest rapidno uznapredovala (glioblastom gradus IV na moždanom stablu).

Operativni tok se zakomplikovao, opšte zdravstveno stanje. Damjan se trenutno nalazi na intenzivnoj nezi neurohirurgije gde je zbog nemogućnosti samostalnog disanja priključen na aparate. Ugrađena mu je kanila potom i gastrostoma preko koje uzima hranu. Zbog nepristupačnosti, jedan deo tumora se i dalje nalazi u moždanom stablu što dodatno otežava njegov oporavak.

Da bi Damjan uspeo da pobedi opaku bolest potrebno je da što pre lečenje nastavi u inostranstvu.

Sredstva su mu potrebna za lečenje, operativne zahvate, specijalističke i kontrolne preglede, za rehabilitaciju, fizikalne tretmane, za laboratorijske analize, lekove, suplemente, medicinski potrošni materijal, za ortopedska pomagala kao i za putne troškove i smeštaj.

Za Damjanov život! Budimo humani!

Pomozimo Damjanu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1167 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1167 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001248379-82

Uplatom na devizni račun: 160600000124859322
IBAN: RS35160600000124859322
SWIFT/BIC: DBDBRSBG