„Toma“ ponovo u Trsteniku, „Božiji čovek“ u bioskopu Kruševac

Na repertoaru bioskopa Kruševac ljubitelji sedme umetnosti će još večeras moći da pogledaju film „Božiji ćovek“ u režiji Yelene Popović. Na repertoaru bioskopa Trstenik je film „Toma“.

Film „Božiji čovek“ prati život sveštenika običnog naroda čija poniznost je smetala ponosnim pravoslavnim klericima. Oklevetan je nakon što je njegova odanost probudila njihove sumnje. Parohijani su ga voleli, uprkos tome što je lišen crkve i prognan iz Egipta. Vera u Boga mu je tokom celog života bila najbolja odbrana.

Na repertoaru trsteničkog Bioskopa je jedan od najgledanijih filmova ove godine. Film „Toma“ je jedan impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetičkom miljeu tadašnje Jugoslavije. Pored Tome, kroz film ćemo pratiti i živote poznatih umetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih. „Toma“ je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čoveku koga ne pamtimo samo po njegovim pesmama i načinu na koji ih je pevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši