Treći Međunarodni festival dečijeg dramskog stvaralaštva „Moravski cvetić“ ove godine onlajn

Ljubitelji pozorišta će ove godine moći da prate 3. Međunarodni festival dečjeg dramskog stvaralaštva „MORAVSKI CVETIĆ“, koji se ove godine održava onlajn.

Dramski atelje Kulturno umetničkog društva „Vuk Karadžić“ iz Grabovca i Trsteničko pozorište koje je u sklopu Narodnog univerziteta Trstenik ovakvu odluku donelo je zbog epidemiološke situacije.

Reditelj Aleksandar Saša Volić je u ulozi selektora od 23 prijavljene predstave odabrao 5 finalista.

Predstave glumaca iz Surdulice, Bačke Palanke, Prokuplja, Petrovca na Mlavi i Požarevca će se prikazivati od danas, 28. decembra do srede 30. decembra, u dva termina i to od 12 i od 17 sati.

Projekcija će biti preko You tube kanala Trsteničkog pozorišta, a objave i linkovi na zvaničnim Facebook stranicama Narodnog univerziteta Trstenik, Trsteničkog pozorišta, Moravskog cvetića, kao i preko RTV Trstenik.

Ovogodišnji žiri činiće Branislava Stefanović, reditelj i profesor na FDU u Beogradu, Slađana Radivojević, glumica Trsteničkog pozorišta i Rade Dimitrijević, slikar.

Žiri publike će biti sastavljen od svih članova Dečje i omladinske scene Trsteničkog pozorišta.

Zadnjeg dana festivala od 17 sati će biti proglašenje pobednika, a u 17:15 sati planirana je predstava, u čast nagrađenih, pod nazivom „PRASEĆA ROKERSKO – EKOLOŠKA BAJKA“ Dečje scene Trsteničkog pozorišta, rađena po tekstu i u režiji Miloša Miloševića Šike.

Izvor: Trsteničko pozorište