Trstenik: Svečano otvaranje dekorativne rasvete dva puta zakazano, dva puta otkazano!

Čelnici opštine Trstenik za danas su ponovo zakazali i ponovo otkazali svečano otvaranje dekoratvne rasvete na visećem mostu. Svečanost puštanja u rad dekorativne rasvete prvi put je zakazana i otkazana uoči samih izbora, razlog drugog otkazivanja je korona virus.

Građani Srbije su od političke elite, posebno na lokalnom nivou, već navikli na svečana otvaranja „svega i svačega“. Do sada su se svečano otvarani semafori u Kraljevu, kopirnica u školi u Kostolcu, pa čak i poljski toaleti u Jagodini. U skladu sa ovim trendom, čelnici opštine Trstenik odlučili su da svečano puste u rad dekorativnu rasvetu na pešačkom mostu na Zapadnoj Moravi.

U prvom pokušaju da svečano otvore dekorativnu rasvetu, predsedniku opštine Trstenik Aleksandru Ćiriću i predsedniku skupštine ove opštine, Gerasimu Atanaskoviću koji su potpisali pozivnicu, na put je stala predizborna tišina. U drugom pokušaju svećanost je otkazana, kako su organizatori naveli, „zbog širenja virusa“.

U kojoj meri se korona virus širi u Trsteniku čelnici opštine Trstenik nisu saopštili ,iako građani ove opštine svakodnevno apeluju da se saopšti broj zaraženih korona virusom.