U Kraljevu održana 21.sednica Gradskog veća

Na dvadeset prvoj, redovnoj, sednici Gradskog veća grada Kraljeva, održanoj danas, članovi Gradskog veća grada Kraljeva razmatrali su pet tačaka dnevnog reda.

Gradski većnici usvojili su Operativni plan odbrane od poplava za vodotokove II reda na teritoriji grada Kraljeva za 2021. godinu i doneli Zaključak kojim se utvrđuje obaveza Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta „Kraljevo“ u vezi projektne dokumentacije za odbranu od poplava.

Takođe, donet je Zaključak o određivanju subjekata od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje na teritoriji grada Kraljeva.

Većnici su doneli Rešenje o izmeni i dopuni Rešenja o rasporedu korišćenja budžetskih sredstava Osnovnog i Srednjeg obrazovanja i vaspitanja za tekuće i kapitalne transfere na nivou Republike za 2021. godinu.

Na sednici Veća, doneto je i Rešenje o utvrđivanju visine iznosa neprofitne zakupnine za montažni objekat TIP 77 u naselju Beranovac i stanove u naselju Ribnica.

Članovi Gradskog veća grada Kraljeva doneli su i Zaključak o usvajanju Izveštaja o realizaciji Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za 2020. godinu na teritoriji grada Kraljeva.