U Kruševcu pronađen heroin, u Kraljevu kanabis i hašiš – osumnjičeni uhapšeni

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu, u dve odvojene akcije, uhapsili su A. A. (1984) iz okoline Kruševca i A. M. (1984) iz Kruševca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa stana A. A. pronašla tri paketića sa oko 99 grama heroina, tri paketića sa semenkama marihuane, kao i vagicu za precizno merenje.

U njegovom stanu je pronađeno i pet metaka različitog kalibra, pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava za krivično delo nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U drugoj akciji, u stanu A. M. pronađeno je više od četiri grama heroina spakovanog u 26 paketića, manja količina tableta sa liste psihoaktivnih supstanci, kao i vagica za precizno merenje.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kralјevu uhapsili su Z. M. (1955) iz Kralјeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa kuće koju koristi osumnjičeni pronašla 4,8 kilograma kanabisa skrivenog u dva džaka, paketić sa manjom količinom hašiša i četiri džointa.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kralјevu.

Izvor: mup.gov.rs