U ponedeljak stiže pomoć ugostiteljstvu i turizmu u Srbiji

Prema izjavi ministra finansija, Siniše Malog, u ponedeljak, 14.decembra 2020. godine počinje  isplata još jedne minimalne zarade u iznosu od 30.367 dinara za zaposlene u turizmu i ugostiteljstvu.

„Reč je o sektorskoj podršci za 72.500 zaposlenih u turističkim agencijama, rent-a-kar firmama, ugostiteljskim objektima i hotelima. Ta dodatna finansijska podrška značiće zaposlenima u ovom sektoru koji su zbog pandemije korona virusa najviše ugroženi“, naveo je danas Mali u pisanoj izjavi.

On je saopštio da je to šesti po redu minimalac koji dobijaju zaposleni u tim sektorima u Srbiji, što znači da je pola poslovne godine u ovim preduzećima država pokrila isplatom zarada.

Poreska uprava je prethodno objavila spisak 12.037 preduzeća koja su ostvarila pravo na pomoć države.

Na sajtu Uprave za trezor www.trezor.gov.rs se mogu naći i lokacije najbliže filijale te uprave i informacije o tome šta ovlašćena lica privrednog subjekta treba da ponesu od dokumentacije radi isplate sredstava subvencija.

„Preduzećima će novac biti uplaćen na posebne namenske račune koje Uprava za trezor otvora za ovu svrhu“, kazao je Mali i dodao da je za isplatu potreban samo jedan dolazak ovlašćenog lica privrednog subjekta u nadležnu filijalu Uprave za trezor.

Izvor: Ministarstvo Finansija

Foto: Centar Press