Vanredna situacija do sada u 20 gradova i opština: Zabranjeno okupljanje više od pet osoba

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji i širenje korona virusa vanredna siruacija u Srbiji proglašena je u 20 gradova i opština. Mere, između ostalog, podrazumevaju zabranu okupljanja više od pet ljudi na otvorenom i zatvorenom prostoru gde nije moguće obezbediti distancu.

Vanredna sitacija proglađena je u Beogradu, Bogatiću, Vladiničinom Hanu, Lučanima, Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu, Vranju, Ivanjici, Šapcu, Čačku, Kraljevu, Arilju, Požegi, Čajetini, Užicu, Priboju, Brusu, Kruševcu i Novoj Varoši, prenosi W Press.

Vanredna situacija podrazumeva preduzimanje posebnih mere za sprečavanje širenja novog korona virusa. U većini ovih gradova i opština ograničen je rad ugostiteljskih objekata, u gradskom i međugradskom prevozu obavezno je nošenje maske, zabranjeno je organizovanje svečanosti (svadbe, rođendani, proslave krštenja…) sportskih i drugih manifestacija (utakmice, koncerti…).

Predsednik republike, zbog širenja korona virusa, najavio je i uvođenje policijskog časa za grad Beograd od petka do nedelje. 

Tokom jučerašnjeg dana od posledica korona virusa preminulo je 13 osoba, na respiratorima je 110