Vanredne mere u Kruševcu i Brusu: Raste broj zaraženih u Rasinskom okrugu

U Rasinskom okrugu je, od početka epidemije, korona virus potvrđen kod  515 osoba, a do sada je, prema podacima, izlečeno 354. osobe Sa teritorije Rasinskog okruga, od poečetka epidemije, preminulo je 35 osoba.

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Kruševac, u odnosu na jučerašnji izveštaj, broj potvrđenih COVID19 slučajeva povećan je samo u Kruševcu gde su zabeležena tri nova slučaja. U ostalim gradovima stanje je nepromenjeno.

Prema statistici Zavoda za javno zdravlje u Kruševcu, od početka epidemije, korona virus u Kruševcu potvrđen je kod 331 osobe, u Aleksandrovcu kod 74 osobe , u Brusu kod 60 osoba, u Varvarinu kod 27 osoba,u Ćićevcu kod 13, a u Trsteniku kod 10.

Zbog naglog porasta obolelih vanredno stanje proglašeno je na teritoriji Kruševca i Brusa.

I u Kruševcu i u Brusu zabranjeno je okupljanje više od pet osoba u otvorenom i zatvorenom prostoru gde nije moguće obezbediti distancu veću od dva metra i-ili korišćenje zaštitne opreme.

U oba mesta doneta je i odluka o zabrani organizovanja svečanosti (svadbe, rođendani, proslave krštenja…), kao i sportskih i drugih manifestacija.

Brus je ograničio radno vereme ugostiteljskih obejakata na period od 7 do 20 časova, dok je Kruševac ovu meru ostavio kao preporuku.

Za razliku od Kruševca, Brus je ograničio i radno vreme objekata za pružanje igara na sreću, dok se u odluci o proglašenju vanrednog stanja u Kruševcu to ne navodi.

U oba grada zabranjen je rad bazena, Wellness i SPA centara, maske su obavezne u graskom i međugradskom prevozu.

Kompletne mere za grad Kruševac možete pročitati OVDE, a za opštinu Brus OVDE