Vrnjačka Banja: Sedam novoobolelih, među njima i šestogodišnje dete

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Kraljevo Vrnjačka Banja beleži sedam novih slučajeva korona virusa. Direktorka doma zdravlja dr Nikola Džamić otkriva da se među njima nalazi i šestogodišnje dete.

„Posebno želim da naglasim da je među obolelima šestogođnje dete sa svim simptomima korona virusa. Dete je dobro, ima laku kliničku sliku. Testirana je cela porodica i svi su negativni. Apelujem na roditelje i pedijatrijsko odeljenje da vode računa o deci“, rekla je dr Vesna Maližanin direktorka Doma zdravlja dr Nikola Džamić za RTV Vrnjačka Banja.

Direktor Zavoda za javno zdravlje Kraljevo dr Aleksandar Macan za Centar Press kaže da će, ukoliko se usvoje mere predložene za Kraljevo, Zavod predložiti iste za Vrnjačku Banju.

„Kraljevo u ovom trenutku trpi posledice migracija iz Novog Pazara i Tutina. Ljudima ne možete zabraniti da se kreću, ali je naš predlog, između ostalih, da se ograniči rad ugostiteljskih objekata ne samo u Kraljevu već i u Vrnjačkoj Banji. Time bismo, donekle, smanjili rizik širenja epidemije“, rekao je dr Macan za Centar Press

Serološki testovi u vrnjačkom domu zdravlja vrše se ponedeljkom, sredom i petkom. Svi rezultati poslati u petak bili su negativni.